« VISSZA A CIKKEKRE

Kedvencem: a gyarmati stílus


Kicsit minden, ami eltér a most divatostól - amitől különleges, időtlen lesz egy enteriőr. Ezek a karakteres jegyek szinte "kényszerítik" a tervezőt, hogy törődjön a lakás miliőjével,gondolkozzon azon,mit mivel párosít. Én személy szerint imádok ebbe beleveszni... Akinek van kedve,tartson velem a gyarmatokra!

Ennek a stílusnak a fő karakterjegyei: trópusi virágminták 

 

egzotikus állat minták, az elefánt,a párduc,a majom

 

Gyakori a zebraszőr,leopárd szőr, napjainkban természetesen utánzat, illetve ezek nyomott vagy szövött megfelelői.

Külön izgalmasak az egzotikus életképeket felidéző toille mintákl. A Manuel Canovas kollekciójában azt szedetem,hogy az újragondolt színvilággal könnyítették a minta fülledtségét.

 Érdemes kipróbálni egy helyiség minden falát dobozként körbe tapétázni! (Inkább gegként,előszobát,wc-t,de télikertet is.Figyelem! Ilyenkor már ne használjunk hozzá ugyanolyan textilt!)

A gyarmati stílus szereti a bambuszt,a zsalugátert, fekete színt és a mennyezeti ventillátorokat. Ha jobban megnézzük a korabeli fotókat, észrevehetjük,hogy az art deco is szívesen emelte át ezeket a stílusjegyeket.

Nem csoda hát,ha egy art deco bútorokkal berendezett mai lakás hangulatával csodát tesz egy-egy ocelot mintás elem,

egy kis őserdei növéneket ábrázoló függöny,vagy a kedvencem,a majmos tapéta Ezekkel az elemekkel máris oldódik a barna bézs magasfény komor unalmassága.


 

LEGFRISSEBB BEJEGYZÉSEINK

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!

FACEBOOK OLDALUNK

INSTAGRAM

Kövess Instagrammon!

Üzletünk elérhetősége

MEGKÖZELÍTÉS, KAPCSOLAT
Lakberendezési tárgyak és kellékek, egyedi igényedhez igazodva.